mindfulness psykologisk sressrelaterad utmattningssyndrom depression smärttillstånd psykoterapeut läkare

Om oss

Vi är två specialistläkare som grundat och ansvarar för medicinsk mindfulness som ett robust skolmedicinskt alternativ / komplement till farmaka och psykolgisk behandling för stressrelaterad sjuklighet, olika stadier av utmattningssyndrom (med eller utan depression), smärttillstånd såsom fibromyalgi och som behandling för all form av psykiatrisk sjukdom.

Vi ser oss som läkare i ordet sanna bemärkelse och har sammanlagt många års klinisk erfarenhet, och även många års egen erfarenhet av meditation.

Vi är psykoterapeuter, Karin är yogalärare och forskare i neurovetenskap, ursprungligen med en avhandling i klinisk farmakologi. Nils är läkare åt läkare, i olika chefsroller och organisations och ledarskapsutveckling samt facilitator för en naturbaserad närvarometod, Nature Quest. Vår livserfarenhet pekar så tydligt mot mindfulness och naturens läkning i alla nivåer i psykiatri och sjukvård. Den direkta upplevelsen av nuet vägleder oss som läkare. Möjligheten att utforska läkningen, och hindren för läkning tillsammans och med dig som patient, är för oss en modern läkekonst.

Vi bedriver verksamhet på Karolinska Institutet, både undervisning och egen forskning om mindfulness effeicacy inom psykiatrin.